FAQ

Da li se Multilac može upotrebljavati istovremeno sa antibioticima?

Multilac Bulardi se može koristiti istovremeno sa antibiotikom, dok je kod upotrebe ostalih Multilac proizvoda potrebno napraviti razmak od 2 sata.

Multilac Bulardi u svom sastavu sadrži probiotski kvasac Saccharomyces boulardii koji je otporan na delovanje antibiotika.

Ostali Multilac proizvodi sadrže 9 sojeva probiotskih bakterija koje su podrška crevnoj mikrobioti.

Do pojave dijareje izazvane antibioticima dolazi zbog toga što antibiotici pored toga što uništavaju loše bakterije mogu uništiti i dobre bakterije. Svi Multilac proizvodi štite crevnu mikrobiotu tokom terapije antibioticima i sprečavaju mogućnost pojave antibiotskog proliva.

Da biste se uspešno zaštitili Multilac proizvode treba uzimati od početka primene abtibiotika i barem još nedelju dana nakon prestanka primene antibiotika.

Za prevenciju putne dijareje predlažemo da koristite Multilac kapsule, Multilac FAMILY ili Multilac Baby za najmlađe članove porodice.

Ako uzimate neki od navedenih Multilac proizvoda, koristi se 5 dana pre puta i nastavite da ga uzimate dok ste na putu, tako da ćete moći da uživate u blagodetima odmora bez neprijatnog trčkaranja do toaleta.

Multilac kapsule namenjene su odraslima i deci koja mogu da gutaju kapsule. Dozira se jednom dnevno, najbolje uveče.

Multilac Baby namenjen je deci starosti 4 meseca i starijoj. Koristi se jedna kesica dnevno.

Bebama starijim od 4 meseca sadžaj kesice rastvoriti u vodi ili mleku (majčinom ili formuli za odojčad).

Deca starosti 2 godine i starija kao i odrasli: pomešati sa vodom, mlekom, jogurtom ili uzeti direktno iz kesice.

Multilac baby je bez ukusa i mirisa pa se može mešati sa različitim namirnicama.

Primenjuje se jedna kapsula Multilac Family dnevno.

Kapsula se po potrebi može otvoriti, a sadržaj pomešati sa hranom ili pićem. U tom slučaju se ne meša sa vrućim sastojcima.

Ukoliko se koristi uz antibiotik, proizvod se uzima sat vremena pre ili tri sata posle uzimanja antibiotika.

Multilac Bulardi je namenjen odraslim osobama. Uzima se jedna do dve kapsule dnevno.

Kapsula se po potrebi može otvoriti i sadržaj pomešati sa hranom ili pićem. U tom slučaju ne mešati s vrućim sastojcima.

Uz antibiotik uzmite dve kapsule, u slučaju dijareje dve kapsule, pre i tokom putovanja jednu kapsulu.

Multilac proizvodi su bezbedni za upotrebu pa nema ograničenja u dužini upotrebe.
Multilac proizvodi se mogu i ne moraju uzimati sa hranom.

U zavisnosti od vaših tegoba možete se odlučiti za Multilac Bulardi ili Multilac Family. Kapsule oba proizvoda mogu da se otvore i njihov sadržaj pomeša sa hranom ili pićem. U tom slučaju, ne mešati s vrućim sastojcima.

Multilac Baby se koristi za vreme i nakon terapije antibioticima, kod zatvora, proliva različitog porekla, kao i u periodu povećane osetljivosti na infekcije naročito ako dete boravi u kolektivima.
Multilac Baby se može uzimati svaki dan, ali se najčešće uzima kada tegobe počnu, pa sve dok se ne zaustave. Ako se uzima uz antibiotik, sa primenom treba početi od prvog dana antibiotske terapije. Za one koji žele da zaštite decu od putničke dijareje, može se uzimati 5 dana pre nego što počne putovanje i tokom putovanja.
Zahvaljujući Micro MURE® tehnologiji Multilac baby je stabilan na sobnoj temperature pa se ne mora čuvati u frižideru.
Preko milijardu žena širom sveta pati od neseksualno prenosivih urogenitalnih infekcija, kao što su bakterijska vaginoza, infekcije urinarnog trakta i infekcije izazvane gljivicama. Bakterijska vaginoza posledica je poremećaja vaginalne mikrobiote u smislu povećanja broja prvenstveno anaerobnih vrsta bakterija.

Izvor:
Mariela Bustamante, B. Dave Oomah, Wanderley P. Oliveira, César Burgos-Díaz, Mónica Rubilar, Carolina Shene: Probiotics and prebiotics potential for the care of skin, female urogenital tract, and respiratory tract

Razvoj atopijskih bolesti kod dece karakterište izuzetno složen kompleks uzroka povezanih sa faktorima životne sredine i genetskom predispozicijom, ali ni uloga crevne mikrobiote ne treba da se zanemari.

Deca sa atopijskim dermatitisom imaju manji mikrobialni diverzitet u poređenju sa drugom decom.

Nekoliko istraživanja pokazalo je da određeni probiotici imaju sposobnost da smanje rizik od razvoja atopijskog dermatitisa kod dece.

Primena probiotika može da počne još u trudnoći i traje 2-6 meseci nakon rođenja.

Primena prvenstveno laktobacila kod ovih stanja je u većem broju studija dovela do efekata koji su bili dugotrajani.

Izvor:
Mariela Bustamante, B. Dave Oomah, Wanderley P. Oliveira, César Burgos-Díaz, Mónica Rubilar, Carolina Shene: Probiotics and prebiotics potential for the care of skin, female urogenital tract, and respiratory tract

MULTILAC proizvodi

MULTILAC
kapsule
MULTILAC Baby kesice
MULTILAC
BULARDI
MULTILAC
FAMILY